3/23/2013

Maske

Var olması olağan, olmaması "delilik" olarak adlandırılan insanlık hallerinden biridir maske.
Deliler rol yapmaz, rol yapamaz. Bu nedenle "deli" deriz biz onlara. Belki de saklayacak şeyi olmadığı için maskeye gerek duymayan dürüst adamlardır deliler.
Ve "norm"al insanların maskeleri neleri gizlemiyordur ki? Belki, aslında maskenin altında bir surat olmadığını gizliyordur. Belki de binbir tane suratı olduğunu gizliyordur sabit, oturaklı maskesi. Maskesiz yaşama cesaretini gösteremeyip heba olan ne çok kayıp ruh var arkamızda bıraktığımız yollarda. Bizi takip eden milyon tane maskeyle beraber. Biri mi öldü, biri mi sevindi, biri mi "recm" edilecek... Modası geçmiş maskelerimizi, hiç vefa borcu hissetmeden üstelik; öylece yol kenarına atıverip, ne çok gitmişliğimiz var kendimizden, birbirimizden.
"Kat'iyen olmaz, önce siz" nezaketine sığınıp, hep karşındakinden mi beklenir maske striptizi? Sadece "an"larda, göz kırpması seriliğle çıkarıp hemen yine takacak olsak, önce biz korkarız altından görünüveren saf kötülükten de, belki o yüzdendir devletler kurup, sanatla zaman geçirip "statüko"lara sığınmamız, "titr"lere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder